Ta hjälp med din flyttstädning

Ja, det finns vissa saker som kan vara bra att tänka på när man ska flytta och städa – oavsett om du gör det själv eller anlitar en städfirma. Här är några tips för både stora och små saker som kan underlätta för dig när det gäller flyttstädning med mera:

-Börja i god tid! Det är mycket som ska göras innan du flyttar, så se till att du lämnar dig tillräckligt med tid på att göra allt. Du vill inte riskera att behöva stressa och slarva på något.

-Gör en bra planering. Om du vet vad som ska göras och i vilken ordning, blir det lättare för dig att hålla koll på allt och inte riskera att missa något.

-Investera i rätt städutrustning. Det är bättre att ha lite dyrare utrustning som funkar bra, än billigare som inte gör jobbet ordentligt. Du vill ju inte behöva göra om allt efteråt!

-Skapa ett bra städschema. Städa inte allt på en gång, utan fördela det över tid så att det inte blir för mycket på en gång. Dessutom blir det lättare att hålla städat om du har ett schema att följa. Men när du ska flytta har du ju också en deadline, känner du att du inte hinner med allt så ta hjälp inom flyttstädning av någon städfirma.

-Ta hand om saker som är viktiga för dig. Om du har något som betyder mycket för dig, se till att packa det särskilt och inte riskera att det går sönder eller blir skadat när allt städas och flyttas.

-Se till att lämna tillbaka nyckeln till lägenheten i bra skick. Du vill ju inte ha dålig karma genom att lämna efter dig en smutsig lägenhet! Tänk på andra som kanske vill hyra den efter dig. Detta var några tips på vägen, med vänlig hälsning,

Katrin i Skövde